Uluslararası Kongremiz Başladı 1. Gün

Kongremiz başladı

VIII. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumu Vali Orhan Tavlı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Baysal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Levent Genç, Dr. Ali Rıza Tekin,  akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile Troia Kültür Merkezi’nde başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından müzik dinletisi ile devam eden sempozyumun açılış konuşmalarını Biyoloji Bölümü ve Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem ve Vali Orhan Tavlı gerçekleştirdi.

VIII. Uluslararası Ekoloji ve Çevre Sorunları Sempozyumunu Çanakkale’de düzenlemekten dolayı gurur duyduklarını ifade eden Prof. Dr. Bülent Gündüz; “Sempozyumun hazırlıkları bir yıl sürdü. Çalışmalarımızın sonuçlarını 4 gün içerisinde alacağız. Oldukça geniş bir konu yelpazesinde sunumlar olacak. Çevre ve içindeki her unsur bu kongrenin konuları içerisinde yer almakta” dedi.

Sempozyuma 20 Farklı Ülkeden 500 Katılımcı

Sempozyumdan çıkacak sonuçların daha iyi bir çevre ve yaşanılabilir bir dünya için katkı sağlayacağını düşündüklerini belirten Prof. Dr. Gündüz, emeği geçen herkese çok teşekkür ederek 4 gün sürecek sempozyumda 20 farklı ülkeden 500 katılımcı ile 180 sözlü sunum, 307 poster sunumu yapılacağı bilgisini verdi.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Gündüz'ün konuşması

Rektör Yrd. Prof. Dr. Ahmet Erdem'in konuşması