EuroBirdWatch18 etkinliği

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biyoloji Bölümü, ÇOMÜ Kuş Gözlem Topluluğu, Birdlife International, Doğa Derneği ve ekuşbank ile birlikte Avrupa’da 25.si düzenlenen ve Türkiye’de bu yıl 19 farklı noktada yapılan EuroBirdWatch18 etkinliği, Çanakkale ilinde 07.10.2018 Pazar günü Kavak Deltası’nda gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe katılan gönüllüler bir günlüğüne kuşların yaşam alanlarına misafir olmuşlar ve onları daha yakından tanıma fırsatı yakalamışlardır.

Biyolojik çeşitliliğimizin ve önemli doğa alanlarımızın korunmasında önemli bir yere sahip olan kuş türlerinin daha yakından tanınması ve doğru bir şekilde tanıtılması için gerçekleştirilen etkinlikte; kuş gözlemciliği, Çanakkale’nin kuş türleri açısından önemi ve arazi sırasında görülen kuşların özellikleri Prof. Dr. Murat Tosunoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Uysal tarafından katılımcılara ayrıntılı bir şekilde anlatılmıştır. Arazi esnasında 49 faklı kuş türüne ait yaklaşık 946 birey gözlenmiştir.