Prof. Dr. İlhami Kiziroğlu Konferansı gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü Konferanslar Dizisi-2 kapsamında 14.05.2018 tarihinde saat 14:00’de Troya Kültür Merkezinde, Prof. Dr. İlhami KİZİROĞLU tarafından “Kuş Gözlem Sanatı ve Anadolu'nun Ornitolojik Zenginliği” adlı konferans, Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. İlhami KİZİROĞLU; Geçmişten günümüze kadar kuşların birçok mitolojik öyküye konu olduğundan, tarihi eserlerde kuş figürlerinin yer aldığından ve yaşamımızın her anında önemli bir yer teşkil ettiklerinden bahsettiği sunumunda, kuş gözlemine merak duyanların neler yapmaları gerektiği, hangi ekipmanlara ihtiyaç duyulduğu hakkında bilgiler vermiştir. Ayrıca Türkiye’nin kuş çeşitliliği ve göç yolları açısından oldukça önemli olduğundan bahsederek, Türkiye’deki sulak alanların kuş türleri açısından önemini vurgulamıştır. Türkiye’de dağılış gösteren kuş türleri ve onların heyecan verici yaşam öykülerini de dinleyicilerle paylaşmıştır.

Konferans, Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat TOSUNOĞLU tarafından çiçek ve plaket takdimiyle sona ermiştir.