YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programı

YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programı kapsamında öğrenci alınacaktır.

YÖK 100/2000 Projesi-Doktora Burs Programı kapsamında yapılan değerlendirme sonucunda Üniversitemize tahsis edilen kontenjanlar ve alanları belli oldu.

Buna göre Blümümüz 100/2000 YÖK Doktora Burs Programı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi'nde İnsan Beyni ve Nörobilim alanında doktora öğrencisi alacaktır.

Bu proje bilinen bir burs programı olmayıp derin bir bakış açısıyla ve Yeni YÖK tarafından ülkemizde ilk defa belirlenen “öncelikli alanlar ve geleceğin meslekleri” üzerinde yoğunlaşmaktadır. Proje, tematik alanları ve disiplinler arası çalışmaları öne çıkarmaktadır.

Programa Kimler ve Hangi Şartlarda Başvurabilir?

T.C. vatandaşı olan lisans veya yüksek lisans mezunları başvuruda bulunabilecektir. Aday eğer doktora eğitimine devam ediyorsa tez aşamasına geçmemiş olması da gerekmektedir. 14 Eylül’e kadar tamamlanması gereken başvuru ve değerlendirme işlemleri için tarihler ve şartlar ilgili üniversitelerin web sitelerinden adaylara duyurulacaktır.

Artık Çalışan Öğrenciler de Burs Alabiliyor

Üniversitelerimize verilen kontenjanlara herhangi bir işte çalışan öğrenciler de başvuruda bulunabilecektir (657 sayılı Kanun kapsamında bir kadroda veya Devlet/ Vakıf Yükseköğretim Kurumlarının öğretim elemanı kadrolarında çalışanlar dışında).